Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konzervativní pravice a levice se musí spojit

Politická situace v České republice je vážná. Vláda Petra Fialy si dělá, co chce a zdá se, že se jí nic nemůže stát. Je to však skutečně tak?

Není žádným překvapením, že vláda má na své straně všechny klíčové instituce. Poslaneckou sněmovnu, Senát, prezidenta republiky a také Ústavní soud. Do toho jí jdou na ruku mainstreamová média a má také širokou podporu z Bruselu, Berlína a Washingtonu. Nyní se pokouší udržet si moc prosazením korespondenčního hlasování. Volby mají být vždy svobodné a transparentní. To je však zavedením korespondenčního hlasování ohroženo. Kdo zaručí, že někdo nebyl donucen volit někoho koho původně nechtěl? Vidíme příklady ze Spojených států, Rakouska a jinde, kde docházelo k nepřehlednému hlasování a výsledky voleb jsou dodnes neprůkazné. Proč bychom si nemohli vzít příklad z Francie, která korespondenční volbu měla do sedmdesátých let a poté ji zrušila právě kvůli obavám z manipulací. Pětikoaliční vláda však ví, že její preference strmě padají dolů a korespondenční hlasování ji může pomoci.

Je potřeba, aby se vlastenecké strany a hnutí spojily a společně porazily slepenec pěti stran, který České republice vládne již přes dva roky. Vládě k moci silně pomohlo také to, že více jak jeden milion hlasů ve volbách do Poslanecké sněmovny roku 2021 propadlo. To už se nesmí opakovat. Je u nás mnoho malých konzervativně laděných stran a hnutí, které mají názory velmi podobné, ale odmítají spolupracovat. Eurofilní strany se však spojí kdykoli. Rozumí totiž jedné věci, a to je moc. Kdyby nevzniklo seskupení SPOLU, tak by Andrej Babiš nebyl nikdy poražen. Kdyby se nespojily čtyři strany (u Pirátů si řekli proč je taky nepřibrat) tak by nikdy žádná vláda nevznikla. ODS tak kvůli tomu, aby mohla mít premiéra, se rozhodla ještě více nasáknout eurofilstvím a definitivně ztratit tvář.

Ať už je člověk spíše pravicového, nebo levicového ražení, tak může být konzervativní. Jsou tu samozřejmě rozdíly. Pravicoví lidé jsou více individualističtí. Každý si musí pomoci především sám. Jsou spíše pro menší zásahy státu do svých životů, nelíbí se jim progresivní zdanění. Levicoví lidé jsou naopak více kolektivističtí. Chtějí více zdaňovat bohaté, větší výdaje státu na veřejné služby, přáli by si silné odbory, podnikatelé a živnostníci u nich budí nedůvěru. Co ale tyto lidi spojuje je konzervativní vidění světa. Mají stejné názory na rodinu a výchovu dítěte. Vědí, že existují jen dvě pohlaví, rodinu tvoří otec a matka. Jsou patrioty, láska k vlasti je pro ně důležitá. Nechtějí žádné Spojené státy evropské, ale Evropu suverénních národních států. Jsou proevropští, ne však prounijní. Chtějí ochranu životního prostředí, ne však klimatický alarmismus založený na hysterií a neodbornosti. Požadují rozumnou energetickou politiku, ne chaotické zavírání uhelných a jaderných elektráren a jejich nahrazování nestabilními solárními a větrnými zdroji. Chtějí cestovat auty, a ne všude jezdit na kolech. Chtějí rozkvět svého státu, a ne jeho postupné ničení.

A proto odhoďme osobní animozity, předsudky a jakoukoliv nenávist. Odložme stranou naše odlišné názory na fungování státu a ekonomiky. Situace je velmi vážná a jedinou možností, jak čelit progresivistům je spojit se a táhnout za jeden provaz. SPD a Trikolora už to dokázaly. Vytvořily společnou kandidátku do eurovoleb, která se skládá z odborníků ze všech různých oborů. Další strany by se mohly připojit a měla by vzniknout široká národní koalice do sněmovních voleb příštího roku. Pokud se tak stane, pětikoalici nezachrání ani korespondenční hlasování. 

Autor: Šimon Miča | pondělí 29.1.2024 13:53 | karma článku: 29,59 | přečteno: 660x
  • Další články autora

Šimon Miča

Zemědělci toho mají dost

Není jednoduché být zemědělcem v dnešní době. Lidé, kteří pracují v zemědělství si zaslouží náš hluboký obdiv. Evropské unii je to ale jedno.

12.2.2024 v 14:11 | Karma: 24,91 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Česká republika je kolonie Západu

Pro někoho to může být překvapením, ale je to tak. Naše země je kolonie Západu, jeho politickým protektorátem a ekonomickou periferií.

5.2.2024 v 9:42 | Karma: 34,85 | Přečteno: 1025x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Euro je ekonomická past

Naše elity už nás zase straší zavedením společné měny. To by ale pro Českou republiku znamenalo hospodářské potažmo politické problémy.

22.1.2024 v 14:00 | Karma: 25,93 | Přečteno: 469x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

ODS pod Petrem Fialou

Bylo to přesně 18.1.2014, kdy byl Petr Fiala zvolen předsedou Občanské demokratické strany. Pod jeho vedením se za 10 let z ODS stala naprosto nečitelná strana, u které nevíme, co si doopravdy myslí, co prosazuje, kam směřuje.

15.1.2024 v 15:07 | Karma: 35,08 | Přečteno: 905x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Vydělali jsme si dnes na večeři?

Takto se ptával prezident Václav Klaus, když ještě pracoval v Prognostickém ústavu Československé akademie věd, a odcházel večer po práci s kolegou domů. Myslím, že každý z nás by si měl položit tu samou otázku.

8.1.2024 v 13:57 | Karma: 19,05 | Přečteno: 429x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stál, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:22

Nehoda v neděli dopoledne téměř dvě hodiny komplikovala provoz na hlavním železničním koridoru mezi...

Benda, Rouček, Dryml a další. Do europarlamentu kandidují známá jména

28. dubna 2024

Premium Nejen politickými proklamacemi a sliby lákají strany voliče. Součástí kampaní jsou i známé tváře....

Ukrajinská armáda na frontě postupně míří k bankrotu, varuje analytik

28. dubna 2024

Podcast Ukrajinská armáda na frontě čelí čím dál většímu tlaku. Především v Donbasu je situace kritická....

VIDEO: Paraglider se zřítil ze třiceti metrů na poušť. Sám si zavolal záchranku

28. dubna 2024  11:45

Třiatřicetiletý Anthony Vella testoval nad texaskou pouští severozápadně od Austinu motor BGD Luna...

  • Počet článků 59
  • Celková karma 29,78
  • Průměrná čtenost 613x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik