Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J18i30r62i 14T18i59c94h48y

3. 6. 2022 17:03

Poznamka: v tom Londyne tradicni Anglicane vetsinou neziji, ti ziji vetsinou v mensich mestech a na venkove a jsou to oni, kteri si chteji svoji Anglii zachovat.

Ten rozpad zapadu je daleko hlubsi, nez popisujete. Mohl bych vycist vsechny ty zhoubne ideje, v kterycu se zapad utapi a jeste nekolik dalsich udaju.

0 0
možnosti
Foto

Vyčtěte, vyčtěte! Ať je trochu legrace. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Nějak to doložte. Jinak, ano, některé typy "civilizací" moc naděje nemají.:-)

0 0
možnosti

Starému páprdovi Klausovi prostě ujel vlak a vy jen papouškujete jeho doktrínu. Vtipné je to volání po kapitalizmu a demokracii a pak velebení vůdce Orbána, který demokracii v Maďarsku potlačuje pouze ve vlastím zájmu udržení se u moci. Je to jinak, vnímání toho, na čem je založena prosperita se výrazně posunulo. Kapitalistická průmyslová revoluce založená na bezohledném drancování přírodních zdrojů a drastickém ničení životního prostředí končí. Zaznamenal jsem výrok jednoho středoškoláka: "Jsme poslední generace, která to ještě může zachránit." On ukazuje prstem na Klause a jemu podobné egoistické cyniky, kteří svým přístupem "po mě potopa" ukradli budoucnost dětem dnešních středoškoláků.

Pro klausovce je to asi rána, ale kapitalizmus a demokracie nekončí, ale právě naopak. Průmyslovou revoluci nahrazuje revoluce digitální a s ní světová globalizace. Z průmyslových tahounů se stávají dinosauři a hlavní tvorba zisku se přesouvá na tahouny ve světě digitálních technologií, průmysl samozřejmě nezanikne, stejně jako s průmyslovou revolucí nezaniklo zemědělství, ale vše se přizpůsobí. Už nějakou dobu jme svědkem tohoto přerodu, přesně v duchu kapitalizmu a maximalizace zisku a demokracie kdy se většina postupně přizpůsobuje požadavkům s cílem udržení maximálních svobod jednotlivce.

Samozřejmě se nelze vyhnout chybám, zásadní chyba byla, že digitální globalizace sebou strhla i globalizaci energetických zdrojů a ukázalo se, že k udržení svobody je nutná spíše decentralizace zdrojů energie a využití "chytré" propojené sítě. Momentálně jsme ve fázi vyvíjení moderních technologií, které dokáží získat energii obnovitelně, tedy bez hloupého drancování a mrzačení planety. Jakým směrem se budeme ubírat nevím, ale středoškoláci věří, že to zvládnou a já zase věřím jim. ;-)

2 1
možnosti

Kdy dávají tohle školení?

0 1
možnosti
Foto

Autor si dost zjednodušil historii.

Prakticky všechny negativní jevy, které popisuje, už v Evropě od antiky byly a to v mnohem větším měřítku a několikrát. Po vyspělé antice nastal úpadek temných staletí. Bouraly se sochy, pálily a přepisovaly knihy, likvidovali nositelé heretických myšlenek. Byla období uvolnění a opět období utahování šroubů. Známe to i z novověku a nedávné historie.

Co v současnosti upadá, je civiliace založená na vědě, technice a využívání stále koncentrovanějších druhů energie. Růst této civilizace trval několik stovek let a úpadek probíhá na Západě zhruba půlstoletí. Asie má v tomhle několik desítek let zpoždění. Nejspíš potřebujeme nějaký kopanec, aby došlo opět k obratu - pokud takový civilizační cyklus není nějakou zákonitostí.

0 0
možnosti

J78i49r59i 29T15i78c18h60y

3. 6. 2022 17:09

Nejde jen o vedu a techniky. Rozvrat je moralni, v upadku demokracie a prevladani zhoubnych ideologii.

0 0
možnosti
Foto

Všechno trvá, než se ztrhá.

0 0
možnosti

Bílá Evropa, podobně jako USA, ztrácí. Ale asi je to objektivní a la Řím - nemnoží se, změna hodnot, na práci potřebuje "dovoz živé síly".

1 0
možnosti

Západní civilizace se především podstatně změní. Mně se vývoj, ne vždy, ale v mnohém nelíbí. Důležitější je jak se bude líbit dalším generacím. Např. na nadměrnou migraci si "nezvyknu" ale vnuci tu ztrátu českého prostředí tak kriticky nevidí.

0 0
možnosti
Foto

Nadměrná migrace? Myslíte, jako že vnuci budou migrovat jinam?

Jinak tu máme skupinu, co se přimigrovala asi před 700 lety, a tam bych malý problémek viděl. :-)

0 0
možnosti

Jasně, trikolora.

Jdete do voleb s SPD, ach jo, vy jste dopadli.

3 4
možnosti

J86a83n 76R47á98ž

2. 6. 2022 17:27

A jak to, co autor napsal souvisí s Trikolórou nebo SPD?

Ani jedna s uvedených stran není pro mne "jedlá" Ale většinou v článku uvedených úvah souzním.

3 1
možnosti

Vazeny pane Šimone Mičo. Po precteni vaseho clanku jsem byl udiven. Snad pro oblast planety o ktere pisete. Vite, doporucuji vam maly vylet a verte, budete prekvapen.

Nemohu mnoho rici o evropskem venkove. Vsak zde ve Spojenych statech, ten venkov by vam ukazal neco jineho. Totiz Amerika neni New York ci Chicago. To ani se nezminuji o Los Angeles nebo San Francisko. Ziji v malem mestecku uprostred Arizony (Payson, kde mame svuj letni RD) a mohu rici, ze ten priliv tech "levicaku", kteri maji podle vas znicit svet, jsem jeste ve zdejsim malem miste nenasel. Snad pro tu vysku nad morem. Snezka, nejvyssi hora v CR, je o 2 metry vyssi.

Pred dvema lety jsme podnikly cestu na sever a verte, ten venkov ve Wiomingu, Montane i Idahu je stejny, snad je ty krasy lesu, hor a udoli, nam ukazuji ty rozdily.

Nebudu vice rozvadet svuj komentar. Prijedte a uvidite. Budete prekvapen.

2 0
možnosti

J10a58n 89R66á87ž

2. 6. 2022 17:38

Autor zřejmě podlehl tomu, co se dověděl z mainstreamu. Posuzování americké politiky optikou CNN a s tím , co se šíří z universit,není a ani nemůže být objektivní

V Česku také Babiše nebo dříve Zemana nevolili jen nevzdělaní venkované. To je hodně zjednodušený pohled na výsledky voleb, který různí publicisté a komentátoři jak v USA, tak v ČR předkládají veřejnosti, protože odmítají vnímat realitu v širším spektru vzájemných souvislostí a tak ze zpravodajství ořezávají vše, co není v souladu s jejich viděním světa.

1 1
možnosti

Je načase opět nastolit vládu selského rozumu. Západ opět stojí nad propastí...:)

4 0
možnosti

Rada dobrá, ale kdo je schopen její realizace???:-):-):-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 28,82
  • Průměrná čtenost 613x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik