Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozdě. Během jediné generace je ten severský vzor posmrti.

0 0
možnosti

J18a41n 90R60á31ž

15. 9. 2022 15:33

Švédská sociálnědemokratická premiérka Magdalena Anderssonová ve středu uznala porážku v nedělních parlamentních volbách a oznámila, že podá demisi. Volby vyhrál blok čtyř pravicových stran a hnutí Švédských demokratů dostane jako první příležitost sestavit novou vládu, píše agentura Reuters

Nová vládní sestava se volebně prosadila prosazováním tvrdé protiimigrační politiky. Změny imigračních zákonů se zdají pravděpodobné, stejně jako změny zákonů zaměřené na řešení rostoucího násilí se zbraněmi ve Švédsku. A to je pro Švédsko jedině dobře.

K tomu: Jako většina evropských vlád, i dosavadní švédská sociálně demokratická, dlouhodobě podceňovaly a stále podceňují rostoucí obavy občanů o vnitřní bezpečnost. A tak ve Švédsku nebylo hlavním předvolebním tématem růst cen energií, to švédská vláda zvládla celkem dobře, ale co vůbec dlouhodobě nezvládala, bylo zcela bezprecedentní zhoršení bezpečnosti už nenejom ve velkých městech, ale už i v menších sídlech okrajových částí Švédska. A na to dosud vládní strany doplatily.

Závěr: Vláda, která nevěnuje dostatek pozornosti na převládající občanské názory, případně podcení a rychle nezareaguje na změnu jejich priorit, vždy na to doplatí. A to neplatí jen pro vládu Švédskou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 29,78
  • Průměrná čtenost 613x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik