Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J28a51n 60R42á19ž

1. 1. 2023 16:29

Co se týká "národního konzervatismu, tak s diskuze pod tímto článkem je poznat, že většina diskutujících nemá ponětí o co jde.

Podle jedno z hlavních ideologů národního konzervatismu Patricka Deneena je národní konzervatismus dnes jedinou cestou, na níž jsou evropské národy schopné udržet si svou svobodu a národní existenci. S tím se naprosto ztotožňuji a lituji, že u nás není ani jedna strana, která by tuto myšlenku prezentovala autenticky a věrohodně. SPD a Trikolóra jsou spíše partičky lidí, které tento poltický směr parodují.

0 0
možnosti
JK

Autore, prezidentské volby nebudou až důležité oproti třeba zdražování. A to nemluvím o tom, že M. Jurečka chce ještě osekat a zkrátit podporu v nezaměstnanosti, kterou si lidé musejí odpracovat soc. pojištěním. Další věcí bude případné zvyšování daně z nemovitosti. Takže vláda machruje, jak chce lidem nechat nezvyšováním daní více peněz, ale dalšími způsoby je z lidí stejně vytáhně. Ať prezidenta vyhraje kdokoli, tak pro většinu lidi to nepude nejpodstatnější věc.

0 0
možnosti
Foto

Národní konzervativec nebo nacionální zpátečník? ;-D

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Šimone Mičo. Vase pouzivani slova "konzervatismus " ve vsech slozenich v ceskem jazyce, je skoro trestne. Jiz pro vasi neznalost tohoto pojmu.

V Evrope neni jedinna strana, postavena na rizim konzervatismu. A dokazi i rici, ani naznak konzervatismu. Vsechny strany pouzivajic tuto nalepku ke svemu nazvu, chteji-li prilakat volice, kteri jsou nespokojeni s praci a vysledky levice.

Mluvime-li o CR, je to smesne pouzivat slova konzervatimni stana. I ODS je stranou bez nastinu konzervatismu. Socialismus v nasi zemi zustal, nezmenil se a svtupuje jiz i do narodniho hospodarstvi. Obcane jsou stale zblazneni po pomoci statu v jakemkoliv problrmu. Vice a vice je stat postaven resit vse na co pomyslite a tim ukazat lenivym obcanum, ze stat stoji s nimi.

Dale netreba vice rozvadet. I tak nevim, zda nebudu smazan. Kdyz ne, schytam to zevsech stran. A hlavne odtech, kteri si mysli, ze jsou konzervativci.

Preji vse nejlepsi vsem diskuterum na iDnes v Novem roce 2023. To patri vsem levicakum i tem, co si mysli, ze jsou konzervativci.

4 1
možnosti
JR

J51a89n 59R70á56ž

1. 1. 2023 16:41

Proč byste to měl schytat? Vždyť máte v zásadě pravdu!

PS. Ryzí (klasický) konzervatismus v pojetí Edmunda Burkeho je už dnes archaismus a moderní konzervativci by měli vycházet s filozofie moderního konzervatismu Rogera Scrutona. Ovšem to by se tak zvaní konzervativní politici museli vzdát populismu. Ve strachu o volební výsledek to však dnešní strany příliš neoplývající sebedůvěrou, nota bene když mají ve svém čele oportunistické lídry, nedokážou. ODS je toho "zářným" příkladem

0 0
možnosti
JZ

J97a33n 69Z26i46e15g78l89e18r

31. 12. 2022 16:18

Národním konzervatismem není v žádném případě vlastizrada a kolaborace s Ruskem, což prosazuje Trikolóra. Rv

5 1
možnosti
PZ

Soudruh z trikolory má nového bubáka, když nepomůže neomarximus, tak nastoupí progresivismus

9 2
možnosti
JP

Z mého pohledu důchodce jste mladý a ...Možná jste u těch svých "konzervativců" zapomněl jmenovat Putina. Nakonec SPD hájí statečně jeho zájmy, Le Penovou Rusko veřejně finančně podporuje, stejně jako dříve Farage. Cíl je jasný - rozbít nebo alespoň oslabit EU. A menší státy je pak možné snadněji zmanipulovat nebo dokonce ovládnout pro své zájmy. Všechno se jakousi propagandou staví naopak. Demokracii a právo respektující Západ jsou "socialisté" a diktátoři a nacionalisté jsou "pravičáci" a konzervativci. Neskutečné. Jste svým myšlením někde před100 lety, kdy se díky nacionalismu rodila nejstrašnější válka v historii lidstva.

9 1
možnosti
Foto

J86i54ř89í 48K81i66n73d57l

31. 12. 2022 12:48

My jsme národ ve vymýšlení novotvarů Jaký je rozdím mezi konzervatismem a národním konzervatismem. To by mě fakt zajímalo. Prostě nekdo nechápe pojem konzervativní.

2 0
možnosti
Foto

Kdo je ten z prezidentských kandidátů, který nepůjde vládě Petra Fialy na ruku, a kterého by měli "národní konzervativci" volit?

2 0
možnosti
LS

Pročpak jste nezmínil úspěchy Trikolóry?

6 2
možnosti
Foto

Ale on úspěch je, jenže je tajný. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 29,78
  • Průměrná čtenost 613x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik