Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kryndy pindy, podniky mají úvěry a účty v EUR, výplaty mohou být v EUR, platit kdekoliv můžete v EUR, takže co tomu brání je jen centrální banka, která vše převádí na KČ, banky, které těží z převodu měny a stát, který zatím vybírá daně v Kč a tím nutí všechny k přepočítávání měny. Těží z toho také pojišťovny u kterých je nutné pojistit kurzová rizika.

Takže jde jen o byznys okolo převodu měny a moc spojenou s vládnutím kurzem měny, toho se někteří dost mocní nehodlají vzdát, do posledního dechu.

Zatracuji ty co jim vědomě napomáhají a je mi líto těch, co nevědí, že tak činí.

7 2
možnosti
Foto

Ještě, že dcera dělá bance a dělala i manželka, tak bych vám věřil. Neuvěřitelně blábolíte. Když posílí koruna tak můj nákup v Německu je levnější. Vydělám na tom. Pokud přejdeme na euro, tak to, co máte našetřeno v ponožce, tak se vám to převodem na euro se znehodnotí.

0 1
možnosti
Foto

I kdyby euro bylo celé zlaté, tak jej nechci. Placením eurem nevidím dnes žádnou výhodu. Nechám si naši korunu aspoň budeme mít ještě kousek své samostatnosti. Naše měnová politika je to do, čeho nám nekecá Brusel Chci aby se o naši měnovou politiku starala Česká národní banka, ne Evropská centrální banka (ECB) se sídlem v německém Frankfurtu nad Mohanem podle ekonomiky Německa.

0 0
možnosti
JK

Pěkný ironický příspěvek, euroskeptici se nezmohou na odpověď, uvidíte.

3 0
možnosti
JP

Chápu, SPD by raději rubl. Opusťte na chvíli školní prostory a jděte se o Euru pobavit do výrobního podniku, který své výrobky vyváži a tak trochu Vás i živí.

9 0
možnosti
DR

Nesouhlasím. Začal s tím totiž nyní již mladicky rozvážný prezident na Hradě a chytla se toho především Pekarová a Němcová. A tyhle zkrachovalé "političky" mají k té elitě opravdu hodně daleko.

0 13
možnosti
JZ

Tak paní Pekarová a Němcova jsou pořád v politice. A paní Němcová byla zvolena do Senátu na rozdíl od Vašeho oblíbence "nezkrachovalého" Paroubka.

11 0
možnosti
MK

"Když Slováci vstupovali do eurozóny, tak se těšili, jak se za chvíli ekonomicky vyrovnají Západu" !!!

Tak to je naprostá myšlenková perla. A hlavně je to lež jako věž. Něco takového rozhodně nebyl většinový názor. Mysleli si to pouze lidé s poklesným IQ. Něco jako u nás voliči SPD.

A jinak, platím téměr výhradně kartou a je mi úplně jedno jestli mi banka odečítá koruny nebo ekvivalent eura. Proto nemám s eurem žádný problém.

5 0
možnosti
VR

Rozdíl mezi kurzem nákupním a prodejním vám nic neříká, že?

1 0
možnosti
PJ

past jsou politici jako vy, lžou a je jedno z jaké jsou strany.

5 1
možnosti
PK

Problém vidím spíš jak problémově je EU vedena což budí nedůvěru - slabé vedení, přehnaný greendeal, nezvládnutá migrace. I ten navržený pakt je blb bla, žádnou podstatnou změnu nepřinese. Snaha o neustálé rozšiřování na východ a Balkán, kdo by nechtěl "dotace", že ..

Jasně, bankéři přijdou o skvělá místa.

Dost působí i strach z placení rezerv - aby bylo čím hradit když se třeba jižní křídlo potento.

Ale osobně jsem pro euro, stejně jinou alternativu než západní Evropu nemáme.

2 1
možnosti
Foto

K té otázce - že jsou Slováci u nás je důsledek měny? Jak jste na to přišel? Jinak je ten článek plný nesmyslů, to se nedá do jednoho příspěvku rozebrat.

Snad jen jedno - Vy jako SPD jste proti EU, Euru, NATO a tudíž i proti Čechům.

10 0
možnosti
LC

Možná by stálo za úvahu si počíst ve statistikách Eurostatu. My jsme se totiž Slovensku, od okamžiku kdy přijalo Euro, začali ekonomicky zase vzdalovat, i v těch platech. A ano, hlavně "díky" Euru.

0 2
možnosti
JV

J44i75r77i 24V17r87a15b37e95c

22. 1. 2024 16:19

Ta kravina se nedá komentovat

5 2
možnosti
JL

Vazeny pane Šimone Mičo. Jiz po precteni druhe vety v tretim odstavci vaseho clanku, jsem prestal cist. Je tedy me jasne, ze vase mysleni neni podlozeno s ekonomickym rozhledem. Snazil jsem vas neurazit tvrdsimi slovy.

Ziji v Arizone a vim, ze sousedni Californie je (nebo byla) tou hnaci ekonomii USA. Vse je (bylo) na vyssi urovni. Ale take, vse je na ceste ke katastrofe z politickeho mysleni. Zato zde v Arizone, je progres plynuly a bez velkych zadrhu. Cili opozitne jak vy pisete.

Timto chci podporit prispevek pana Richarda Neugebauera. Dokazal to jednoduse vysvetlit.

Snad proti prijmuti EURA v CR je jeho znicena hodnota v obsahu orazku, ktere maji obohacovat tuto menu. Ceska koruna ma aspon te krasy o mnoho vice. A ta rozdilna velikosti ve vsech nominacich, take nepridava vice uvahy pro prijeti. I pro tento jev je americky dolar stale na vrcholu kvality papirovych penez.

4 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 29,78
  • Průměrná čtenost 613x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik