Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Papoušek Klábosil z pohádky O Mikešovi z Hrusic také říkal, že máme všeho dost.

0 0
možnosti
JP

Opět neskutečný blábol plný lží. Kde začít? EU určitě nenařizuje sít řepku. Naopak. Hlavním problémem zemědělství EU je už mnoho desetiletí nadvýroba - viz. křik kolem ukrajinského obilí, které však tvoří zanedbatelnou položku i v rámci České republiky, natož celé EU. Problém s nadbytkem obilí a cenami by tu byl a bude i bez Ukrajiny. Proto není podporována evropskými dotacemi výroba, ale ochrana půdy, přírody a vod. Proto i část půdy ladem - povinně 3% v případě, že jsou na 5% půdy vysety meziplodiny, tj, část půdy nezůstane bez rostlinného krytu. Jako úhory mohou být například tzv. nektarodárné úhory nebo povinně zatravněné pásy (min. 6m) kolem vod. Určitě nic strašného a hloupého. Od našeho vstupu do EU je naše zemědělství v zisku, každý snad může vidět moderní traktory, kombajny i stáje - vše za vydatného přispění EU. Ještě si vzpomínám na další blábol - o Nizozemsku. Nechtějí tam snižovat stavy skotu kvůli plynům jak píšete, ale kvůli vážným problémům s kvalitou vod. V Nizozemsku je velmi vysoká intenzita výroby s vysokým zastoupením skotu. Autorova úroveň je hodna člena SPD a odpůrce všeho z EU.

1 0
možnosti
JZ

Představu, že takový francouzský zemědělec demonstruje za zrušení dotací, s tou snad může přijít opravdu jenom stranický tajemník SPD

1 0
možnosti

P27e27t37r 91Č88e70r27n58ý

12. 2. 2024 19:58

Snad vám jde učení angličtiny lépe než psaní, protože to, co tady produkujete, jsou strašný hlouposti

1 0
možnosti
Foto

Podle dat ministerstva zemědělství se během války vyvezlo z Ukrajiny do Evropy okolo 3,5 milionu tun pšenice. Česká republika za celý loňský rok vyprodukovala pět milionů tun. Ministerstvo zemědělství uvedlo, že loni se k nám dovezlo z Ukrajiny okolo čtyř tisíc tun pšenice. „Česká produkce je téměř 5 milionů tun (pětiletý průměr). Dovoz pšenice z Ukrajiny nepředstavuje ani 0,1 procenta v porovnání s naší produkcí.

1 0
možnosti
Foto

Buďme našim zemědělcům vděční, že je baví tvrdě pracovat v časech, kdy mladí by nejraději dřepěli v kancelářích a žili na úkor státního rozpočtu.

1 4
možnosti
Foto

A kde jste ráčil sedět Vy? Chodil jednotit řepu?

2 0
možnosti
Foto

Nejvyšší zemědělec, agrobaron Babiš, nemá dost. Tak se neotirejte o svého budoucího koaličního šéfa.

7 2
možnosti
Foto

Závist patří mezi nejnezdravější nízké pudy.

1 4
možnosti
JZ

Kritika EU je v lečems oprávněná, o tom žádná. Jenomže zrušit zemědělcům dotace, to by bylo kraválu, blokád dálnic atd.

2 0
možnosti
JB

J92i76r53i 15B58o81r

12. 2. 2024 14:27

Zeptejte se našich zemědělců zda by chtěli konec dotací. Já mám dojem že chtějí dotace vyšší.

5 0
možnosti
Foto

Mají je prý nižší než jejich EU konkurence..

1 0
možnosti
Foto

Čím víc se stát plete do nějakého podnikatelského sektoru, tím dřív v tomto sektoru přestanou platit klasické tržní narativy a tím dřív se, takový sektor, dostane do nepřekonatelných problémů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 29,88
  • Průměrná čtenost 613x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik