Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dávám Fialově vládě rok, maximálně dva

Od pátku 17.12. 2021 má Česká republika novou vládu. Zdali to bude pro naši zemi spíše přínos, a nebo pohroma, tak o tom je následující článek.

V pátek 17. 12. byla jmenována nová vláda pod předsednictvím Petra Fialy z ODS. Takovýto slepenec pěti zcela odlišných politických subjektů nám zde ještě nevládl, z čehož pramení mé silné pochybnosti o tom, že vydrží po celé funkční období čtyř let.

Jak říká pan profesor Budil, jedná se o nejhorší personální obsazení od roku 1989. S tím naprosto souhlasím. Jednotlivé ministerské resorty rozhodně nejsou obsazeny experty ve svém oboru. Příklad za všechny: Bc. Jan Lipavský. Má vystudovaný pouze bakalářský obor mezinárodní teritoriální studia, a to ještě s velkými obtížemi. To ale není ten hlavní problém. Jde o jeho vlažný vztah k Izraeli a spolupráci v rámci V4. Bakalář Lipavský jako správný eurofilní člen Pirátské strany by raději prosazoval spolupráci v rámci EU jako takovou. Můj odhad je, že pan Lipavský setrvá na ministerském postu maximálně do léta.

Ostatní ministerská křesla mají také podivná zastoupení. Vít Rakušan jako ministr vnitra, ačkoli pracoval jako učitel dějepisu, němčiny a politologie. Zbyněk Stanjura, vystudovaný elektroinženýr jako ministr financí? Marian Jurečka, který ve vládě Bohuslava Sobotky dělal ministra zemědělství, tentokrát pro změnu dostal práci a sociální věci. Asi aby si vyzkoušel taky něco jiného. Ivana Bartoše jako ministra pro místní rozvoj raději ani nebudu komentovat.

Vláda se holedbala, jak bude šetřit. Proto zavedla tři nové ministerské pozice, aby to šetření lépe zvládla. Víc úředníků víc ví. Novou vládu doteď pojilo jediné: Nenávist k Andreji Babišovi a touha zbavit ho moci. To byl jejich jediný cíl za poslední čtyři roky, který se jim v říjnu povedl. Nyní dostali příležitost rozhodovat o osudu 10 000 000 občanů České republiky. Pro nás jsou ale zásadní tři věci, jestli se jim podaří prosadit:

  1. Přijetí eura – Fialova vláda je v otázce eura přinejmenším nevyhraněná. Vyložení eurofilové jako Pekarová, nebo Bartoš se na euro třesou. Otázka je, kolik zůstalo ještě euroskepticky naladěných lidí v ODS, případně KDU-ČSL či STANU. Bojím se, že už moc ne.

 

  1. Zavedení korespondenčního hlasování – Toto je podle mě bohužel velmi pravděpodobné. Fialův kabinet je samozřejmě progresivistický. Proč by měli lidé chodit k volebním urnám, když prostě stačí poslat dopis? Spousta lidí samozřejmě bude souhlasit, protože jim to přijde jako jednodušší varianta, jak volit ze zahraničí. Bohužel nevidí, že se takto otevírá obrovský prostor pro manipulaci volebních lístků a ovlivňování voleb. Viděli jsme to již mnohokrát v praxi – americké prezidentské volby, rakouské prezidentské volby a jiné. Tam korespondenční hlasování zcela zvrátilo volební výsledek.

 

  1. Přijetí zeleného údělu zvaného Green Deal – Troufám si tvrdit, že toto bude nejdůležitější rozhodnutí první poloviny tohoto století. Zdali a v jaké podobě přijme Česká republika navrhované změny v otázce klimatu ze strany Evropské komise. Jak moc změníme naše životy ve jménu apokalyptických vizí všemožných rádoby vědců a expertů. Ceny elektřiny raketově stoupají už teď, a to je teprve začátek. Ve jménu údajné záchrany planety po nás lídři EU chtějí, abychom nastoupili cestu budování zeleného komunismu a s ním spojeného omezování našich osobních svobod. Uvědomuje si vůbec Petr Fiala, co všechno je v sázce? Řekl bych, že nikoliv. Před časem se nechal slyšet, že Green Deal je realita, se kterou se budeme muset smířit.

 

Co tedy dělat? Obávám se, že nám nezbude nic jiného než počkat, až se vláda zdiskredituje v očích občanů natolik, že přijdou předčasné volby a v nich dojde ke změně. Mezitím by měli národní konzervativci pilně pracovat na vybudování politického subjektu, který bude u velké části české společnosti natolik věrohodný a akceschopný, že mu ten hlas ve volbách dají a on nabídne alternativu ke konglomerátu eurofilů a zelených socialistů, která nám začala v pátek vládnout.

Na závěr bych chtěl jen dodat, že nová vláda je krásným symbolem odkazu Václava Havla. A to v otázce Havlovy nepolitické politiky a čekání pokynů ze zahraničí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Šimon Miča | pondělí 20.12.2021 9:02 | karma článku: 41,25 | přečteno: 1977x
  • Další články autora

Šimon Miča

Eurovolby se blíží

Po více jak roční pauze tady máme opět volby. Tentokráte ty nejméně oblíbené, a sice do Evropského parlamentu.

9.5.2024 v 12:59 | Karma: 6,59 | Přečteno: 74x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Dvacet let v EU – výhra či prohra?

Jsme členy Evropské unie již dvacet let. V následujícím článku rozeberu výhody a nevýhody našeho členství v této organizaci.

1.5.2024 v 7:50 | Karma: 18,04 | Přečteno: 270x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Zemědělci toho mají dost

Není jednoduché být zemědělcem v dnešní době. Lidé, kteří pracují v zemědělství si zaslouží náš hluboký obdiv. Evropské unii je to ale jedno.

12.2.2024 v 14:11 | Karma: 24,92 | Přečteno: 392x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Česká republika je kolonie Západu

Pro někoho to může být překvapením, ale je to tak. Naše země je kolonie Západu, jeho politickým protektorátem a ekonomickou periferií.

5.2.2024 v 9:42 | Karma: 34,85 | Přečteno: 1033x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Šimon Miča

Konzervativní pravice a levice se musí spojit

Politická situace v České republice je vážná. Vláda Petra Fialy si dělá, co chce a zdá se, že se jí nic nemůže stát. Je to však skutečně tak?

29.1.2024 v 13:53 | Karma: 29,59 | Přečteno: 663x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Na dvě seniorky spadla zeď zámeckého parku v Pacově, jednu vážně zranila

9. května 2024  14:29

Ke zranění dvou seniorek došlo ve středu o státním svátku v Pacově na Pelhřimovsku. Na dvě ženy...

Nový ukrajinský rekord: aby zasáhl rafinerii, urazil dron 1500 kilometrů

9. května 2024  14:03,  aktualizováno  14:27

Sledujeme online Nejméně osm lidí utrpělo zranění v ruské Belgorodské oblasti po dronovém útoku, který Rusko...

Bělorusko jde do toho s námi, oznámil Putin k cvičení s jadernými zbraněmi

9. května 2024  14:15

Cvičení zaměřeného na přípravu taktických jaderných zbraní se spolu s Ruskem zúčastní i Bělorusko,...

ANALÝZA: Proč není v Gaze příměří? Hamás dohodu jednostranně pozměnil

9. května 2024

Premium Zhruba 130 dní. Už tak dlouho se v Káhiře jedná o příměří v Gaze. Hlavním odmítačem dohody je...

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 61
  • Celková karma 14,32
  • Průměrná čtenost 593x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik