V novém roku do útoku

31. 12. 2021 9:34:18
Krátké shrnutí událostí uplynulého roku a nastínění událostí roku následujícího. Národní konzervativce čekají mnohé výzvy a boj s globalisty bude gradovat.

Uplynulý rok 2021 nebyl pro národní konzervativce úplně nejlepší. V Americe se prezidentského úřadu ujal Joe Biden. V nizozemských volbách už počtvrté zvítězil liberál Mark Rutte. Volby u našeho německého souseda dopadly vítězstvím socialistů a následném sestavení „semaforové“ vlády socialistů, zelených a liberálů. Pánbůh s námi. U nás volby dopadly také neslavně. Rakouský kancléř Kurz byl sesazen a v Maďarsku se podařilo sestavit koalici šesti stran, která se bude příští rok snažit sesadit Viktora Orbána.

Co z toho plyne? Globalisté se zkrátka museli spojit, aby zabránili, alespoň dle jejich výkladu, nástupu krajně pravicových stran v Evropě a na Západě vůbec. V Americe muselo dojít k falšování hlasů. V Nizozemsku byl Geert Wilders, jak už je tamní tradicí, odstaven. Německo je tak zabetonované, že Alternativa pro Německo měla naprosto mizivé šance. U nás se volby proměnily v referendum o Andreji Babišovi, z něhož muselo dojít ke spojení pěti stran a všech mainstreamových médií, aby ho svrhly z trůnu. V Rakousku bylo od parlamentních voleb 2017 jasné, že protiimigrační Kurz nemůže vládnout v koalici se Svobodnými. Nejprve byli tedy lživou kampaní odstaveni Svobodní, pak byl Sebastian Kurz donucen na základě jakési pseudokauzy odejít z čela vlády. V Maďarsku muselo dojít ke spojení alespoň šesti stran, aby měly hypotetickou šanci porazit Orbána.

Rok 2022 bude pokračováním bojů mezi národními konzervativci a globalisty. Kromě již výše zmíněných maďarských voleb, budou ostře sledovány prezidentské volby v zemi galského kohouta. Emmanuel Macron se bude snažit si zajistit další pětileté funkční období. Jeho situace ale bude extrémně složitá. Francie se nenachází v lepším stavu, než v jakém ji před pěti lety přebíral. Naopak. Ekonomicky je na tom Francie hůř. Nezaměstnanost je sice o něco nižší, ale nová pracovní místa nevznikají. Inflace roste. Francouzský státní dluh se zvedl z 98 % k HDP oproti roku 2019 na současných 118 %. Ekonomika podle odhadů poroste o 6 %, to je ale v porovnání s rokem 2020, kdy naopak klesla o 7,9 %, a to v důsledku covidové pandemie. Migrační vlna neustává, ve Francií je na 500 čtvrtí, kde žijí miliony občanů pod islamistickým právem. Macronovi se rýsuje zdatný soupeř v podobě razantního novináře Érica Zemmoura. Syn berberských Židů z Alžírska, který je známý svou ostrou kritikou islámu, začal Macronovi v posledních průzkumech šlapat na paty. Otázka je, jestli dokáže uspět. Globalisté ucítili nebezpečí a začali se proti němu spojovat. Republikáni, kteří si říkají konzervativní pravice, namísto podpory Zemmoura přišli se svou vlastní kandidátkou Valérii Pécresseovou. V případě že zvítězí, tak to bude Macron v sukni. Je to jen další loutka v rukou globální vlády progresivistů a neomarxistů. Ostatně její výrok, že je z jedné třetiny Thatcherová a ze dvou třetin Merkelová, hovoří za vše. Viktor Orbán se bude nacházet v podobné pozici jako Zemmour. S tím rozdílem, že on je u moci už 12 let a už 12 let šlape na krk neomarxistům ve své zemi. Správně totiž pochopil, že vyhrát volby v dnešní době nestačí. Je potřeba, aby konzervatismus pronikl do vysokých škol, think tanků, do školství a veřejnoprávních médií vůbec. Pokud se totiž nějakému národnímu konzervativci podaří vyhrát volby, tak se rozjede sluníčkářská mašinérie proti němu. Média začnou okamžitě nekriticky hodnotit každý jeho krok, opoziční politici budou zuřivě horovat za jeho odstoupení. Donald Trump čelil čtyři roky takové mediální masáži, že si to neumíme představit. Globalisté si to nakonec museli pojistit podvody s korespondenčními hlasy. Předpokládaný ráj ale po Trumpovi nenastal. Joe Biden se nachází ve velmi prekérní situaci, kdy ho na jedné straně drtí ekonomické problémy, na straně druhé covid. V nadcházejícím roce se v USA konají tzv. midterm elections, to znamená volby do Sněmovny reprezentantů a Senátu, které se konají v polovině mandátu prezidentské funkce. S demokraty to vypadá velmi špatně a zdá se, že přijdou o většinu v obou komorách. To by znamenalo svázané ruce pro Bidena. Pro americké republikány jenom dobře.

Křišťálovou kouli nemám, a proto nemohu předpovídat, jak dopadne následující rok 2022 z politického hlediska. Má výzva ale zní takto: Pojďme do útoku! Národní konzervativci, ať už pravicoví, nebo levicoví by se měli spojit a pokusit se porazit globální elitu. Orbáne, Zemmoure, republikáni v Americe, opřete se do toho. Ať je rok 2022 ve všech ohledech lepší než ten předchozí.

Hodně sil a zdraví do nového roku!!!

Autor: Šimon Miča | pátek 31.12.2021 9:34 | karma článku: 18.17 | přečteno: 269x

Další články blogera

Šimon Miča

Zemědělci toho mají dost

Není jednoduché být zemědělcem v dnešní době. Lidé, kteří pracují v zemědělství si zaslouží náš hluboký obdiv. Evropské unii je to ale jedno.

12.2.2024 v 14:11 | Karma článku: 24.64 | Přečteno: 381 | Diskuse

Šimon Miča

Česká republika je kolonie Západu

Pro někoho to může být překvapením, ale je to tak. Naše země je kolonie Západu, jeho politickým protektorátem a ekonomickou periferií.

5.2.2024 v 9:42 | Karma článku: 34.75 | Přečteno: 1015 | Diskuse

Šimon Miča

Konzervativní pravice a levice se musí spojit

Politická situace v České republice je vážná. Vláda Petra Fialy si dělá, co chce a zdá se, že se jí nic nemůže stát. Je to však skutečně tak?

29.1.2024 v 13:53 | Karma článku: 29.59 | Přečteno: 647 | Diskuse

Šimon Miča

Euro je ekonomická past

Naše elity už nás zase straší zavedením společné měny. To by ale pro Českou republiku znamenalo hospodářské potažmo politické problémy.

22.1.2024 v 14:00 | Karma článku: 25.80 | Přečteno: 463 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 22.15 | Přečteno: 369 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 509 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 59 Celková karma 28.69 Průměrná čtenost 612

Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...